Επιλεγμένες Ταινίες Μικρού Μήκους από την Ιταλία - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

43o Εθνικό
24o Διεθνές
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλεγμένες Ταινίες Μικρού Μήκους από την Ιταλία

Κινηματογραφικά Αφιερώματα
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΙΑΛ ιδρύθηκε 10 χρόνια πριν στη Λέρο και ασχολείται με τη πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ των δύο εθνών, σκοπό που πραγματοποιεί σε πολυάριθμους τομείς που κυμαίνονται από τις εικαστικές τέχνες στη λογοτεχνία, στη μουσική, στην αρχιτεκτονική, στην ιστορία.
 
Μια πρωτοβουλία του είναι το Δίκτυο Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αθήνας, που συντονίζει με σκοπό να προωθήσει και να διευκολύνει σε εθνικό επίπεδο την εξάπλωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
 
Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται το αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο μικρού μήκους "10 Corti in giro per il mondo", που προωθήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου μ. μ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και της Διεθνής Συνεργασίας, και έφθασε φέτος την τέταρτη έκδοση.
 
Το CNC προσφέρει δωρεάν στις απανταχού Πρεσβείες και Μορφωτικά Ινστιτούτα, 10 έργα νεαρών σκηνοθετών, παραγωγής των δύο τελευταίων ετών,  να προβληθούν έξω από τα εμπορικά κυκλώματα.
 
Ο ΑΙΑΛ φροντίζει, με τη συνεργασία του Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, την εξάπλωση σε εθνικό επίπεδο, προτείνοντας το αφιέρωμα σε πολιτιστικούς θεσμούς και φορείς που δρουν στην Ελλάδα.
 
Οι επιλεγμένες ταινίες αντιπροσωπεύουν ένα πανόραμα της εθνικής παραγωγής του είδους, που κυμαίνεται από fiction σε ντοκιμαντέρ, από θρίλερ σε animation.
Χορηγοί - Υποστηρικτές


Δράμα: Αγίας Βαρβάρας9, 66100 - Δράμα   Τηλ: 25210 47575, Fax: 25210 33526
Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 71, 10681 - Αθήνα   Τηλ: 2103300309, Fax: 2103302818
e-mail: kinfest[at]dra.forthnet.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο