Εκπαιδευτές 5th Drama Pitching Lab & Forum - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκπαιδευτές 5th Drama Pitching Lab & ForumΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣΕκπαιδευτές - 5ου Drama Pitching Lab & Forum
John Stephens

 
Ο John Stephens γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο και αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο του στην Αγγλική Λογοτεχνία, απέκτησε σημαντική διδακτική εμπειρία πριν τελικά γίνει σεναριογράφος και ανεξάρτητος σύμβουλος και διορθωτής σεναρίων. Έχει συμβουλεύσει και βοηθήσει στην συγγραφή σεναριογράφους και σκηνοθέτες σε διάφορα έργα διεθνώς και έχει διοργανώσει διεθνή σεμινάρια για την ανάπτυξη σεναρίων και τη θεωρητική γνώση στη συγγραφή σεναρίου.


Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη είναι θεατρολόγος και σκηνοθέτης. Από το 2009 σκηνοθετεί παραστάσεις για νέους.Έχει συνεργαστεί ως δραματουργός σε πάνω από 30 παραστάσεις θεάτρου και χορού. ΄Εχει διδάξει σε πλήθος δημόσιων οργανισμών εκπαίδευσης ενηλίκων και σε διεθνή προγράμματα παιδαγωγικής μέσω του θεάτρου και του κινηματογράφου. ΄Εχει διδάξει αισθητική και δραματουργία κινηματογράφου στο ΙΕΚ Ακμή (2006-2011) και έχει συντάξει τους Οδηγούς Σπουδών των Καλλιτεχνικών Σχολείων για τα μαθήματα Σκηνοθεσία Θεάτρου και Αισθητική/Σκηνοθεσία Κινηματογράφου του ΙΕΠ (2015). Υπήρξε υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Εθνικού Θεάτρου (1997- 2004).και συν-συγγραφέας του Βιβλίου «Θέατρο- Θεατρική Αγωγή» (ΙΔΕΚΕ 2007) και «Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης» (εκδ. Κέδρος, 2011). Έχει διοργανώσει πλήθος φεστιβάλ Νέων Δημιουργών σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς και θέατρα. Από τον Απρίλιο 2016 είναι σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και Υπεύθυνη του Λυκείου Επιδαύρου, του διεθνούς σχολείου αρχαίου δράματος για νέους ηθοποιούς.


Βαρβάρα  Δούκα

Η Βαρβάρα Δούκα είναι Σκηνοθέτις, Ηθοποιός και Εκπαιδεύτρια.
Είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.
Εχει σκηνοθετήσει επί σειρά ετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θέατρο, κινηματογραφικές παραγωγές και ντοκυμαντέρ.
Aτο 1986 διδάσκει ανελλιπώς σε δραματικές σχολές και εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό Αυτοσχεδιασμό, Υποκριτική και Behavior Science βασισμένη στη μέθοδό της Performance Personal Development Training [P. P.D.T. System] για ηθοποιούς, καθώς επίσης ‘Βασικές Αρχές Σκηνοθεσίας’ για σκηνοθέτες και σπουδαστές Παραστατικών Τεχνών και ‘Διεύθυνση Ηθοποιών’ για σκηνοθέτες Κινηματογράφου.
Έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια και σεμινάρια σε εκπαιδευτικά κέντρα και φεστιβάλ του εξωτερικού όπως: Βερολίνο (Schwelle 7), Λονδίνο (Central School of Speech and Drama), Βενετία (Methodica Festival), Κύπρος  (International Symposium of  Ancient Drama), Nέα Υόρκη ( N.Y.University- Steindhardt), IΡAN (Tehran's International University Festival), Αθήνα (DEREE the American College in Greece), Εθνικό Θέατρο (Νational Theater).
Aπό το 2005 – 2008 συνεργάστηκε με τον Ομιλο ΑΚΜΗ, στην διεύθυνση των   Οπτικοακουστικών Σπουδών, και στην ίδρυση και καλλιτεχνική διεύθυνση της Ακαδημίας Τέχνης- MEDIA and PERFORMING ARTS
Από το 2009 διευθύνει την εκπαιδευτική πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας Drama Mini-Talent Lab και Drama Pitching Lab.
Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα του Α.Π.Θ. -Τμήμα Κινηματογράφου:/ ‘ΘΕΑΤΡΟ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ -VICE VERSA : Παραγωγή Δραματουργίας μέσα από την ενσωμάτωση κινηματογραφικών τεχνικών στις Παραστατικές Τέχνες’.


Χορηγοί - Υποστηρικτές
 


Επιστροφή στο περιεχόμενο