Χαιρετισμός Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

43o Εθνικό
26o Διεθνές
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
20-26 Σεπτεμβρίου 2020
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαιρετισμός Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου

Διοικητικό Συμβούλιο

Χαιρετισμός του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου


Η καλλιτεχνική και φιλόξενη Δράμα ανοίγει την αυλαία της Μεγάλης Οθόνης. Για 42η χρονιά το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, ανανεωμένο και με πλήθος ταινιών, τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Διεθνές Τμήμα του, υποδέχεται και αγκαλιάζει ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς, συντελεστές και τους λάτρεις της 7ης Τέχνης σε ένα μικρό κινηματογραφικό θαύμα από σελιλόιντ.
Ο Κινηματογράφος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της Δράμας. Μια ακριτική πόλη που γέννησε και ανέπτυξε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, που η σύγχρονη ιστορία της είναι συνυφασμένη με αυτόν τον θεσμό, που κάθε κάτοικος της αγκαλιάζει τον Κινηματογράφο. Οι μικρομηκάδες, τούτες τις ημέρες, όλα αυτά τα χρόνια,  δίνουν το ραντεβού τους στη Δράμα, σε ένα γεγονός που αποτελεί το πιο σπουδαίο φυτώριο των δημιουργών της κινηματογραφικής τέχνης στον τόπο μας.
Με πολύμηνη προετοιμασία διατηρούμε το υψηλό επίπεδο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Οι πολυάριθμες προβολές ταινιών, τα διαδραστικά εργαστήρια και οι παράλληλες δράσεις, συνδυάζοντας την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, επιβεβαιώνουν την ποιότητα του Φεστιβάλ και του προσδίδουν το κύρος και τη μεγάλη φήμη σε πανελλαδικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Είμαστε υπερήφανοι που διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα του Κινηματογράφου και που δίνουμε τη δυνατότητα στους μικρομηκάδες καλλιτέχνες να ανακαλύψουν νέες τάσεις και απόψεις, ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση του κινηματογραφικού προϊόντος και στην τεχνολογική εξέλιξη της παραγωγής των ταινιών.
Καλωσορίσατε, λοιπόν, στη Δράμα, στη γιορτή του πολιτισμού, στον κόσμο της 7ης Τέχνης, στη μεγάλη γιορτή του Κινηματογράφου, στο 42ο Εθνικό και 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, σε μια διοργάνωση που είναι βέβαιο πως θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και θα δικαιώσει για μια ακόμη φορά τη φήμη αυτής της φιλόξενης πόλης.


Χριστόδουλος Μαμσάκος
Δήμαρχος Δράμας
Χορηγοί - Υποστηρικτές


Δράμα: Αγίας Βαρβάρας9, 66100 - Δράμα   Τηλ: 25210 47575, Fax: 25210 33526
Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 71, 10681 - Αθήνα   Τηλ: 2103300309, Fax: 2103302818
e-mail: kinfest[at]dra.forthnet.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο