Χαιρετισμός του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Ανέστη Τερζή - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαιρετισμός του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Ανέστη Τερζή

Διοικητικό Συμβούλιο

Χαιρετισμός του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
κ. Ανέστη Τερζή

Πέρασαν ήδη 40 χρόνια από τότε που μία παρέα φίλων αρχικά, ξεκίνησε με στόχο να δημιουργήσει μία λέσχη κινηματογραφική. Στις 27 Δεκεμβρίου 1977 στο Εμπορικό Επιμελητήριο γίνεται η ιδρυτική Γενική Συνέλευση και στις 12 Απριλίου 1978 εκλέγεται το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.
Το 1987 ήταν η χρονιά σταθμός για το φεστιβάλ. Είναι η χρονιά που ο Δήμος της Δράμας αναλαμβάνει την ευθύνη τέλεσης του Φεστιβάλ και το Υπουργείο Πολιτισμού με την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη κατοχυρώνει ως τόπο τέλεσής του την Δράμα.
Τα τριάντα χρόνια ευθύνης του Δήμου Δράμας για την πορεία του Φεστιβάλ κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Όλοι οι Δήμαρχοι έβαλαν πάνω απ' όλα τον θεσμό. Καταλάβανε ότι αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Για τον λόγο αυτό το φεστιβάλ, παρ όλο που πέρασε από πολλές συμπληγάδες, κατόρθωνε να επιβιώνει και να φτάσει νικητής μέχρι σήμερα. Στο διάστημα αυτό ήδη έγινε και Διεθνές και κατάφερε να καταξιωθεί σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίστηκε από όλους τους Κινηματογραφικούς Οργανισμούς και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε επίπεδο συμμετοχών. Μπορούμε πλέον να πούμε με βεβαιότητα ότι η εμπειρία μας είναι δεδομένη. Αυτή λοιπόν η εμπειρία είναι που μας υποχρεώνει να γυρίσουμε και σελίδα στην ιστορία του θεσμού.
Επιλογή μας λοιπόν είναι να λειτουργήσουμε πλέον περισσότερο επαγγελματικά, μιας και αυτό απαιτεί η νέα εποχή. Το Φεστιβάλ της Δράμας να κάνει «άνοιγμα» σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναζητώντας στρατηγικούς «επενδυτές». Ένα εγχείρημα δύσκολο και ταυτόχρονα επικίνδυνο, αν δεν εξασφαλιστεί το ότι είναι θεσμός της Δράμας και των Δραμινών, και αυτό να το εγγυάται ο Δήμος Δράμας.
Στρατηγικός μας στόχος παραμένει η Δράμα να αποτελέσει την εκπρόσωπο της Ελλάδας στην ταινία μικρού μήκους.
Ήδη η νέα εποχή ξεκίνησε και τα δείγματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Η πολιτεία έμπρακτα είναι στο πλευρό μας. Η οικονομική στήριξη και το έντονο ενδιαφέρον για το μέλλον του θεσμού το αποδεικνύουν. Επιβεβαίωση αυτού του ενδιαφέροντος είναι η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Δράμας και του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου με θέμα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και τη δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου στη πόλη μας. Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν έμεινε αμέτοχη. Αναλαμβάνει τη μελέτη της καπναποθήκης της οδού Περδίκα, προκειμένου με χρηματοδότηση της πολιτείας να αποτελέσει την μεγαλύτερη πολιτιστική υποδομή της ευρύτερης περιοχής.
Είναι ορατό πλέον ότι το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, μετά από σαράντα χρόνια δράσης, περνάει σε μία νέα εποχή.


Ανέστης Τερζής
Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού-
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Χορηγοί - Υποστηρικτές
 


Επιστροφή στο περιεχόμενο