Χαιρετισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας κ. Αντώνη Παπαδόπουλου - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαιρετισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας κ. Αντώνη Παπαδόπουλου

Διοικητικό Συμβούλιο

Χαιρετισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή
του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας
κ. Αντώνη ΠαπαδόπουλουΗ ταινία μικρού μήκους αποδεικνύεται ο πλέον ώριμος χρονικογράφος του καιρού μας.
Το μέγεθος και η διάρκεια βοηθούν στην ταχύτητα της αποτύπωσης. Η δημιουργική προσέγγιση όμως των σκηνοθετών και το ταλέντο προσδίδουν αυτή την γλυκιά, ουμανιστική ‘’γεύση’’ που αγκαλιάζει και τις πιο τραχιές συγκρούσεις της ζωής και τις μεταπλάθει σε δραματουργικές συγκρούσεις που στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζονται με παρρησία.
Η υπέρβασή τους, όμως, οδηγεί στη συνέχιση, οπωσδήποτε, αλλά κυρίως στην φουτουριστική φυγή προς το μέλλον, είτε σε μια - επαναστατική κατά την άποψή μου – επιστροφή σε ξεχασμένες αξίες.
Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα μεταμοντέρνο νεορομαντισμό;
Το σίγουρο είναι ότι στην ελληνική ταινία μικρού μήκους μπορούμε να ανιχνεύσουμε τάσεις και σχολές.
Αλλά κυρίως, μπορούμε να διαπιστώσουμε μια συγκροτημένη εθνική κινηματογραφία!
Σημαδιακή χρονιά είναι για το Ελληνικό Σινεμά αυτή που διανύουμε. Για το Φεστιβάλ Δράμας όμως, αποτελεί την σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του.
Είναι η στιγμή, συγκινητική για κάποιους, της αναγνώρισης και της δικαίωσης μιας πολυετούς προσπάθειας που τώρα αρχίζει και αποδίδει καρπούς.
Η σύμπραξη με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, αποτελεί καινοφανή, ρηξικέλευθη διεθνώς, μορφή συνέργειας κινηματογραφικής και πανεπιστημιακής κοινότητας.
Η ανακαινισμένη Καπναποθήκη θα αποτελέσει σύντομα τοπόσημο πολιτισμικό και κινηματογραφικό, όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά στην Ευρώπη και πέραν αυτής.
Αγαπητοί φίλοι , καλωσορίσατε στην Δράμα.
Ας απολαύσουμε μια κινηματογραφική συγκομιδή υψηλοτάτου επιπέδου, του κινηματογράφου που πρωτοπορεί όλων των ειδών της τέχνης στην Ελλάδα.


Αντώνης Παπαδόπουλος
Καλλιτεχνικός Διευθυντής
του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας
Σκηνοθέτης

Χορηγοί - Υποστηρικτές
 


Επιστροφή στο περιεχόμενο