Δελτίο Τύπου Νο1 20/09/2016 - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δελτίο Τύπου Νο1 20/09/2016

Αρχείο Φεστιβάλ > 39o - 22nd (2016)


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ


     

Δελτίο Τύπου 20/09/2016

39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
22ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
ΔΡΑΜΑΣ

(19-24 Σεπτεμβρίου 2016)

 
Παρουσίαση Σκηνοθετών

Σε κεφάτο κλίμα, στο Αίθριο του Φεστιβάλ, δίπλα στην λίμνη της Αγίας Βαρβάρας, έγινε η πρώτη παρουσίαση των διαγωνιζόμενων σκηνοθετών της Δευτέρας, στο κοινό. Τους μικρομηκάδες σύστησαν στο κοινό οι κριτικοί κινηματογράφου Κωνσταντίνος Καϊμάκης και Κώστας Κωνσταντινίδης.
• Η Άννα Καλτσίδου αναφερόμενη στην ταινία της “The refugees”, ένα μονοπλάνο που εστιάζει στα μακάβρια αντικείμενα που ξεβράζει σήμερα η θάλασσα του Αιγαίου, είπε πως επιχείρησε να κάνει ένα σχόλιο για όσα συμβαίνουν αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα και την Ευρώπη με τους πρόσφυγες. Η ποντιακής καταγωγής σκηνοθέτρια θυμήθηκε την εντύπωση που αποκόμισε όταν συνάντησε δύο πρόσφυγες από το Αφγανιστάν: «Το κοριτσάκι είχε την ηλικία της κόρης μου έχοντας την εμπειρία του (πρόσφυγα) πατέρα μου…». Ως εικαστικός επέλεξε να δώσει έμφαση στην εικόνα –γι΄ αυτό και στην ταινία της δεν υπάρχουν πρόσωπα.
• Στην ταινία του «Μάγδα» ο Δημήτης Ζούρας εστιάζει «σε μια γυναίκα που έχει μείνει σε μια παιδική κατάσταση και αποφασίζει να βγει από τον κόσμο που έχει φτιάξει, με δυσάρεστες συνέπειες. Η ηρωίδα του εργάζεται ως καθαρίστρια σε μια δραματική σχολή και γοητεύεται από την όμορφη διευθύντρια, αλλά το τέλος την συντρίβει.
• Παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ, ο Θοδωρής Βουρνάς επιστρέφει φέτος με τον «Θεατή», την ιστορία ενός ανθρώπου που επέλεξε να ζει αποστασιοποιημένος από κάθε συναίσθημα, βιώνοντας την ζωή του ως θεατής. Ο σκηνοθέτης βασίστηκε σε θεατρικό μονόπρακτο του Γ.Ηλιόπουλου, και έχει ήδη ανεβάσει το έργο στο θέατρο.
• Τέλος, ο Χρήστος Νταμπακάκης, στην ταινία του «2 1/2» διηγείται την εμπειρία μιας εγκύου κοπέλας που σκοπεύει να κάνει έκτρωση αλλά στο τέλος αλλάζει γνώμη.

Οι παρουσιάσεις των σκηνοθετών του ελληνικού διαγωνιστικού γίνονται καθημερινά στις 12.


Για το γραφείο τύπου
Ευάννα Βενάρδου
6932906657
25210-27435
Email: press@dramafilmfestival.grΠατήστε πάνω στην εικόνα για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου  

 
 
Χορηγοί - Υποστηρικτές
  Επιστροφή στο περιεχόμενο