Δελτίο Τύπου 20/09/2017 - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δελτίο Τύπου 20/09/2017ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ


    

Δελτίο Τύπου 20/09/2017

40ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
23ο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
ΔΡΑΜΑΣ

Παίζουμε Ραδιόφωνο! - Let's Play Radio!

Εργαστήριο Ραδιοφώνου για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστήριων που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Δράμας, φέτος διοργανώθηκε εργαστήριο ραδιοφώνου για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ.
Το ισόγειο της Δημοτικής βιβλιοθήκης έχει διαμορφωθεί και  υποδέχεται  τα παιδιά, που θα παρακολουθούν  σεμινάρια ραδιοφωνίας.

Οι μαθητές της Δράμας έχουν την ευκαιρία να «εισβάλλουν» στον μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου, και να ταξιδεύουν  με τα είδη της μουσικής, και του σινεμά, μπαίνοντας στο στούντιο και φτιάχνοντας τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή!

Υπεύθυνη για τα σεμινάρια είναι η Άννα Πασχαλίδου, ραδιοφωνική παραγωγός. Ασχολείται με σεμινάρια ραδιοφωνίας από το 2006. Το 2005  στη Γαλλία κέρδισε το Διεθνές βραβείο για την ραδιοφωνική εκπομπή «Τα τραγούδια της γυναίκας».

«Γίνεται  μια αναδρομή με οπτικοακουστικό υλικό για τη δημιουργία του ραδιοφώνου σαν εφεύρεση ,την χρησιμότητα του ,την εξέλιξή του ,πως ξεκίνησαν τα ραδιοφωνικά στούντιο στην Ελλάδα και φτάνουμε μέχρι την σημερινή εποχή που έχουμε καταλήξει στο ιντερνετικό ραδιόφωνο. Έπειτα οι μικροί φίλοι μπαίνουν μέσα σε τρία στούντιο (προσομοιώσεις των ραδιοφωνικών στούντιο )και πραγματοποιούν την δική τους ραδιοφωνική εκπομπή» δήλωσε η υπεύθυνη των σεμιναρίων !
Τα παιδιά ολοκληρώνοντας την επαφή τους με το ραδιόφωνο δηλώνουν εντυπωσιασμένα με την εμπειρία τους ακούγοντας την φωνή  τους στα ακουστικά ,την αίσθηση του να μιλούν στο μικρόφωνο όπως και όλα τα περίεργα κουμπάκια που τα χαρακτηρίζουν μαγικά!

Τα σεμινάρια αποτελούν ένα ταξίδι στη δημιουργία του ραδιοφώνου και τις διάφορες μορφές του. Ταυτόχρονα αναλύεται ο ρόλος του ραδιοφώνου στη διαμόρφωση της μουσικής καθώς και στα κοινωνικά δεδομένα κάθε εποχής. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, τα παιδιά αποτυπώνουν σε ζωγραφιά όλα όσα άκουσαν και έμαθαν ενώ τους δίνεται ηχογραφημένη σε cd η εκπομπή που έκαναν !!!

Σοφία Ιωαννίδου

Για το γραφείο τύπου
Ευάννα Βενάρδου
6932906657
25210-27435
Email: press@dramafilmfestival.gr
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου


Παίζουμε Ραδιόφωνο! - Let's Play Radio! - Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017
Παίζουμε Ραδιόφωνο! - Let's Play Radio!


Χορηγοί - Υποστηρικτές
 

«Το αφιέρωμα «Mια ευκαιρία για όλους εμάς- Νέοι & Εργασία, Γυναίκες & Εργασία»
υλοποιείται στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»
και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.»

Επιστροφή στο περιεχόμενο