Πρόγραμμα Προφεστιβαλικών και Παράλληλων Εκδηλώσεων 2016 - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα Προφεστιβαλικών και Παράλληλων Εκδηλώσεων 2016

Αρχείο Φεστιβάλ > 39o - 22nd (2016) > Παράλληλες Εκδηλώσεις


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣΠρόγραμμα Προφεστιβαλικών & Παράλληλων Εκδηλώσεων

     

Παράλληλο Πρόγραμμα / Εκδηλώσεις 2016
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου
“Ταξιδευτές της Τέχνης”

Τµήµα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων ∆ήµου ∆ράµας, Φορείς ΑµεΑ της Περιφερειακής Ενότητας ∆ράµας. Στην Εκδήλωση θα συµµετέχει: το Κέντρο Ηµέρας “Πολυδεύκης” της ΕΨΥΚΑ και το Οικοτροφείο “Πηγή” της ∆ΕΥΨΥ, µε τραγούδια µετά µουσικής, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, µε αποσπάσµατα από προσωπικά ηµερολόγια, ο Σύλλογος ∆ιαβητικών µε την Πρόεδρο και Ζωγράφο, Πόλυ Τορούνογλου να “∆ηµιουργεί µαζί µε τα παιδιά”, ο Σύλλογος Παραπληγικών µε τη δράση “Χρωµατίζουµε την κίνηση”, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος ΑµεΑ “Οι Αγωνιστές” και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεµόνων και Φίλων του Αθλητικού Συλλόγου ΑµεΑ “Οι Αγωνιστές” µε παραδοσιακούς χορούς, ο Σύλλογος γονέων, κηδεµόνων & φίλων ατόµων µε αυτισµό “Αλκυόνη”, µε χαρτοκοπτική µαζί µε τα παιδιά, το Κ.∆.Α.ΠµεΑ “Το χαµόγελό µας”, µε χειροποίητο αναµνηστικό από το εικαστικό εργαστήρι του, το Σωµατείο ΑµεΑ µε ενηµερωτικό υλικό. Αφήγηση παραµυθιών από την θεατροπαιδαγωγό, Ειρήνη Μαρνά. Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση δηµιουργιών από τα µέλη.

Κεντρική Πλατεία ∆ράµας, ώρα 19:00     
“Da Capo Combo”

Το νέο ακουστικό σχήµα από τη Θεσσαλονίκη θα σας παρουσιάσει ένα πρόγραµµα µε µελωδίες που όλοι γνωρίζουµε. Αγαπηµένα τραγούδια της ελληνικής µουσικής σκηνής διασταυρώνονται µε κινηµατογραφικές µουσικές, κοµµάτια της Ευρωπαϊκής Μεσογείου, καθώς και µε τους µακρινούς ήχους της jazz. Το σχήµα αποτελείται από τους: Νίκη Αποστολίδου – φωνή Λένα Τζαµπάζη – κιθάρα, φωνή Στέλλα Τεµπρελή – τσέλο Χρήστος Παπαδόπουλος – σαξόφωνο, κλαρινέτο

Κεντρική Πλατεία ∆ράµας, ώρα 21:00     

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου
“Παρουσίαση ποιητικής συλλογής”
 
Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής “Λίγος χώρος για τον ξένο”, του ∆ηµήτρη Αθηνάκη, από τους ποιητές ∆ηµήτρη Πέτρου και Κυριάκο Συφιλτζόγλου. Οργάνωση: Σύλλογος Φίλων Γραµµάτων και Τεχνών ∆ράµας

Καφέ “Παπαρούνα” (Βενιζέλου 15), ώρα 19.30
“.believe”

Ζωντανή εµφάνιση του συγκροτήµατος “.believe”. Το συγκρότηµα ιδρύθηκε το 2012 στην ∆ράµα, παίζει κυρίως εναλλακτικό, ξένο ροκ και αποτελείται από τους: Τάσο Συµεωνίδη – κιθάρα Φώτη Μπατζάκα – κιθάρα, φωνή Γιαννάκογλου Περικλή – µπάσο Ιωάννου Βασίλη – τύµπανα

Κεντρική Πλατεία ∆ράµας, ώρα 20:30     


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου
“Κινηµατογραφικός Περίπατος”

Η χορευτική οµάδα του Κέντρου Νεότητας “Γεώργιος Παρασίδης” ταξιδεύει τις αναµνήσεις µας στη δεκαετία του ΄60, µέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηµατογράφου. ∆ήµος ∆ράµας Τµήµα Παιδείας και Πολιτισµού Κέντρο Νεότητας “Γεώργιος Παρασίδης”.

Κεντρική Πλατεία ∆ράµας, ώρα 19:30     
“Χαλκιµιστές”

Το σχήµα δηµιουργήθηκε µέσα στο 2016 από ∆ραµινούς καλλιτέχνες. Η παραδοσιακή µουσική και το Βαλκανικό ηχόχρωµα είναι το χαρακτηριστικό αλλά και ο στόχος του συγκροτήµατος. Τα µέλη του: Κωνσταντίνος Βόιτσος - ακορντεόν Γιάννης Κουφού - κλαρίνο Παναγιώτης Μυλωνάς – ντραµς, νταούλι Γιώργος Χατζητεκελής - τροµπέτα Παύλος Στεφανίδης - τροµπέτα

Κεντρική Πλατεία ∆ράµας, ώρα 20:30     
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
“14η Πανελλήνια Λαµπαδηδροµία Εθελοντών Αιµοδοτών”

Ο Πολιτιστικός Οργανισµός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ∆ράµας, η ∆ιεθνής Ένωση Αστυνοµικών Τ.∆. ∆ράµας, η Π.Ο.Σ.Ε.Α., το τµήµα Προστασίας & Προαγωγής της ∆ηµόσιας Υγείας ∆ήµου ∆ράµας, το τµήµα Παιδείας, Πολιτισµού & Αθλητισµού ∆ήµου ∆ράµας, συνδιοργανώνουν τη 14η Λαµπαδηδροµία Εθελοντών Αιµοδοτών. Αφετηρία της Λαµπαδηδροµίας θα είναι η είσοδος του ∆ηµαρχείου και ο τερµατισµός θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγµατοποιηθεί η τελετή άφιξης της φλόγας, µε πολιτιστικό πρόγραµµα από τα χορευτικά τµήµατα συλλόγων της περιοχής µας.

∆ηµαρχείο ∆ήµου ∆ράµας, ώρα 19:00 - Τερµατισµός Πλατεία Ελευθερίας     
“Έντεχνη βραδιά”

Βραδιά ζωντανής µουσικής µε τους: Μάριο Σαµδάνη – κιθάρα, φωνή Θανάση Ζεµαδάνη – µπουζούκι, φωνή

Κεντρική Πλατεία ∆ράµας, ώρα 20:00     
“Το Φεστιβάλ ∆ράµας ταξιδεύει…… στη ∆ράµα”

Προβολή βραβευµένων ταινιών µικρού µήκους από το Φεστιβάλ ∆ράµας 2015 - Α’ µέρος. Σε συνεργασία µε το Φάµπριcα - Espresso & Cocktail Bar.

Φάµπριcα - Espresso & Cocktail Bar, Στοά Βασιλειάδη, ώρα 20.30     


Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
“Φιλαρµονικές στην πόλη” 

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
“Το Φεστιβάλ ∆ράµας ταξιδεύει…… στη ∆ράµα”

Προβολή βραβευµένων ταινιών µικρού µήκους από το Φεστιβάλ ∆ράµας 2015 – Β’ µέρος. Σε συνεργασία µε το Φάµπριcα - Espresso & Cocktail Bar.

Φάµπριcα - Espresso & Cocktail Bar, Στοά Βασιλειάδη, ώρα 18:00     
«Το Φεστιβάλ ταινιών µικρού µήκους 2015 επιστρέφει…»

µε προβολή των βραβευµένων ταινιών µικρού µήκους 2015, στην Αίθουσα Θεάτρου και Τέχνης του Πνευµατικού Κέντρου «Αιµίλιος Θ.Καλαϊτζίδης», στην Καλλίφυτο ∆ράµας. Θα ακολουθήσει στον προαύλιο χώρο εκδήλωση µε το µουσικό συγκρότηµα Σαφράν (Safran) µε ανατολίτικους - µικρασιάτικους ρυθµούς και εναλλακτικό - έντεχνο, ελληνικό τραγούδι, µε τοπικά εδέσµατα και γεύσεις. Παράλληλα θα είναι ανοικτή για επίσκεψη η Πινακοθήκη του Πνευµατικού Κέντρου µε έργα τέχνης και αντικείµενα από την προσωπική συλλογή του ιδρυτή, κ. Αιµίλιου Καλαϊτζίδη.

Αίθουσα Θεάτρου και Τέχνης, Πνευµατικό Κέντρο «Αιµίλιος Θ. Καλαϊτζίδης», Καλλίφυτος ∆ράµας, ώρα 18:00     
Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου
Τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ∆ράµας.

∆ηµοτικό Ωδείο, ώρα 19:00     
∆ιεθνής & Ελληνική κουζίνα 2016

Catering, προσφορά της Ένωσης Κυριών ∆ράµας. Μετά την τελετή έναρξης.

Προαύλιος χώρος ∆ηµοτικού Ωδείου, 20.00     
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
Τελετή λήξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ∆ράµας.

∆ηµοτικό Ωδείο, ώρα 20:30     
 
 
Χορηγοί - Υποστηρικτές
  Επιστροφή στο περιεχόμενο