Χαιρετισμός του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Ανέστη Τερζή - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαιρετισμός του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Ανέστη Τερζή

Διοικητικό Συμβούλιο

Χαιρετισμός του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
κ. Ανέστη Τερζή

Μόνο από το γεγονός ότι φέτος το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κλείνει σαράντα (40) χρόνια ιστορίας, αισθάνομαι ευτυχής. Ευτυχής γιατί καταφέρνει και καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε συμμετοχές ταινιών από όλο τον κόσμο, γεγονός που σημαίνει αναγνώριση και εμπιστοσύνη στο θεσμό από τους ανθρώπους της 7ης τέχνης και όχι μόνο.
Ταυτόχρονα το υψηλό επίπεδο των επιλογών του σε καλλιτεχνικό έργο αλλά και το άριστο επίπεδο οργάνωσής του, συνέβαλαν στην αναγνώρισή του από την European Film Academy (EFA) ως ένα από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στο δίκτυο συνεργαζομένων Φεστιβάλ με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και να απονεμηθεί στον διευθυντή του ο τιμητικός τίτλος μέλους με δικαίωμα ψήφου.
Η πορεία μέσα στα χρόνια έδειξε πως το Φεστιβάλ Δράμας έχει καταξιωθεί όχι μόνο στον κινηματογραφικό χώρο αλλά και στη συνείδηση του κοινού ως χώρος παραγωγής και ανάδειξης πολιτισμού. Αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από τις ολοένα αυξανόμενες αιτήσεις συμμετοχής αλλά και από το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό του κοινού που παρακολουθεί τις προβολές. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τις προβολές παρακολουθούν κάθε χρόνο περισσότεροι από δέκα χιλιάδες θεατές καθώς και  κινηματογραφόφιλο κοινό της πόλης της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής.
Σε πείσμα των δύσκολων οικονομικά καιρών, το Φεστιβάλ Δράμας έχει καταφέρει όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει ποιοτικά και ποσοτικά τις δράσεις του.
Ο Δήμος Δράμας και το Υπουργείο Πολιτισμού, ως μόνιμοι υποστηρικτές του, το στηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε αυτήν την περίοδο, η οποιαδήποτε οικονομική υποστήριξη είναι εξαιρετικά απαραίτητη και πολύτιμη.


Ανέστης Τερζής
Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού-
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Χορηγοί - Υποστηρικτές
 

«Το αφιέρωμα «Mια ευκαιρία για όλους εμάς- Νέοι & Εργασία, Γυναίκες & Εργασία»
υλοποιείται στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»
και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.»

Επιστροφή στο περιεχόμενο