Χαιρετισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας κ. Αντώνη Παπαδόπουλου - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Go to content

Main menu:

Χαιρετισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας κ. Αντώνη Παπαδόπουλου

Διοικητικό Συμβούλιο
     

Χαιρετισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή 
του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας 
κ. Αντώνη ΠαπαδόπουλουΤο Φεστιβάλ Δράμας έχει την τιμή να υποδέχεται φέτος τη σημαντικότερη παραγωγή ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. 

Φαίνεται η κοινωνία της κρίσης ενθαρρύνει, κινητοποιεί συνειδήσεις και πυροδοτεί καλλιτεχνικές ανησυχίες. 
Η ίδια η θεματολογία της κρίσης εισέρχεται ορμητικά στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή.

Με την επανάκαμψη και της κρατικής παραγωγής αναμένουμε τα επίπεδα αριθμού και ποιότητας να σταθεροποιηθούν για τα επόμενα χρόνια στα φετινά επίπεδα ρεκόρ.

Μια εξαιρετικά προσεγμένη επιλογή στο Διεθνές Διαγωνιστικό πρόγραμμα προσφέρει στον απαιτητικό θεατή μία σχεδόν πλήρη εικόνα της παγκόσμιας παραγωγής μικρού μήκους.

Όπως επισημάνθηκε και στο πρόσφατο “Κινηματογραφικό Φόρουμ” των Διεθνών Φεστιβάλ, τον Αύγουστο στην Κίνα, η Δράμα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στο διεθνή χώρο προβολής και μάλιστα διαμόρφωσης των τάσεων της μικρού μήκους ταινίας.

Ωστόσο, και παρά την οργανωτική πληρότητα του Φεστιβάλ, εξακολουθεί να εκκρεμεί, από την πολιτεία, το ζήτημα της κτηριακής υποδομής. 
Η μεγάλη αίθουσα προβολής - τουλάχιστον επτακοσίων θέσεων - είναι κάτι περισσότερο από αδήριτη ανάγκη.

Με περισσή αισιοδοξία και ωριμότητα το Φεστιβάλ, αγαπητοί φίλοι, σας υποδέχεται σ’ αυτή τη μεγάλη μυσταγωγία της τέχνης και γιορτής του κινηματογράφου.


Αντώνης Παπαδόπουλος
Καλλιτεχνικός Διευθυντής
του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας 
 
Χορηγοί - Υποστηρικτές
  Back to content | Back to main menu